25 Октомври 2012
3473967
Как да изберем зеле
Как да оцветим сока от кисело зеле
Как да запазим киселото зеле за по-дълго
Кога е най-добре да слагаме кисело зеле
При каква температура да се съхранява киселото зеле
Какви продукти са нужни за един бидон кисело зеле
Няколко стъпки за приготвяне на кисело зеле
Няколко стъпки за приготвяне на кисело зеле
1. Зелето се почиства от наранените листа и се измива. Външната част на кочана също се отрязва, с нож се правят 2 прореза на кръст във вътрешността на зелката с дълбочина от 3-4 см.
2. Зелките се подреждат плътно в бидона с кочана нагоре. Ако е необходимо, може някои от тях да се разрежат на две или на четири.
3. В около л. вода се разтваря добре 200г. от солта и се изсипват в бидон. Това се прави още два пъти, като вторият път се разтварят 600 г. сол в 10 л. вода.
4. Върху подреденото зеле се поставят предварително почистени 3-4 дървени летви и се затискат с речен камък.
5. След 3-4 дни сокът се източва на части и се връща в бидона. Процесът се нарича претакане. Повтаря се през няколко ни още 2-3 пъти.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари