Печени патладжани с доматен сос
2 бр. патладжани
300 мл доматен сос
1 глава лук
1 бр. малък морков
1 бр. чушка
сол
олио
3-4 с.л. галета
магданоз, целина
млян черен пипер
2 скилидки чесън, счукани
Патладжаните се нарязват на колелца, посоляват и постояват 30 минути. Отцеждат се от горчивата вода и се изплакват. Намазват се с олио и се изпичат на грил тиган от двете страни. Прехвърлят се в огнеупорен съд.
В тенджерка с малко олио и вода се задушават ситно нарязания лук и настърган морков. Добавя се доматения сок, настърганата (нарязана на много ситно) чушка и подправките. Оставя се да ври на тих огън около 30 минути. Изсипва се върху патладжаните и отгоре се поръсва с галетата. Поръсва се с 1-2 лъжици олио и се запича за много кратко.
Порциите се поднасят с нарязан на ситно пресен магданоз.