Печени чушки с яйца и магданоз
500 г печени чушки
4 бр. яйца
2 ч.ч. прясно мляко
200 г извара или сирене
3 с.л. брашно
2 връзки пресен лук
1 връзка магданоз
олио
черен пипер
сол
Печените чушки се оставят да се изцедят. Разрязват се наполовина. Нарязва се пресния лук на ситно и се задушава. Щом омекне, се прибавя намачканото сирене или извара. Сваля се от огъня. Разбиват се яйцата, добавят се прясното мляко, малко брашно, сол и черен пипер на вкус. В купата с яйцата се изсипва съдържанието на тигана, както и нарязания на ситно магданоз. В намазнена тавичка се нареждат ред разрязани чушки, ред плънка, до изчерпване на продуктите и най-отгоре се залива само с мляко. Пече се в умерена фурна докато се получи леко кафеникава коричка. Не се консумира горещо, а леко поизстинало.