18 Октомври 2012
36644
Брюкселското зеле е от зеленчуковото семейство на броколите, зелето и карфиола, а именно семейство кръстоцветни.
Брюкселското зеле е започнало да се култивира за първи път в Италия през Римската епоха, а през 1200 г. и в Белгия. Известното днес брюкселско зеле се култивира в големи количества в Белгия (оттук идва и името му "Брюкселско зеле") от 1587 г..
С развитието на индустрията за замразени храни, производството на брюкселско зеле се увеличава до най-високо си равнище през последните 20 години.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари