Пълнени чушки с пилешко филе
140 гр. пилешко филе;
100 гр. сладка царевица;
50 гр. домат;
2 бр. (150 гр.) изтърбушени зелени чушки за пълнене ;
30 гр. маслини без костилки;
2 ч.л. зехтин;
подправки на вкус.
Вземете две чушки с голям обем и правилна форма и изрежете внимателно дръжките. Изчистете семките. Във всяка чушка сложете 1 ч.л. зехтин и го разлейте по вътрешността. Нарежете пилешкото филе на дребни кубчета, смесете го с царевицата и надробените маслини, а отгоре настържете домата. Поръсете с подправки и разбъркайте. С помощта на лъжица внимателно напълнете чушките. Опаковайте ги във фолио или ги поставете в кутия за храна, за да не омекнат.
Бърз и лесен за приготвяне и консумиране, този зеленчуков джоб е подходящ за сутрешна, междинна или следобедна закуска. Комбинацията от чушки, пилешко и царевица носи със себе си приятен и свеж вкус заедно с умерено високо чувство за засищане.