Сладкиш без печене с локум
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
320 г обикновени бисквити (2 пакета)
150 г локум (1 кутия)
3 бр. жълтъци
125 г масло
1 ч.ч. пудра захар
1 ванилия
смлени орехи за украса
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Локумът се нарязва на парчета и се залива с 3 ч.ч. вода. Слага се на котлона да се разтопи. През това време бисквитите се натрошават в купа. Заливат се с разтопеният локум, добре се разбъркват. Сместа се изсипва в тавичка и се слага в хладилник.
На другият ден се прави крема: маслото трябва да е омекнало, жълтъците трябва да са със стайна температура. Към масло се добавя пудрата захар и се разбива на пухкав крем. После се прибавят един по един жълтъците и ванилията. С този крем се намазва сладкиша.
За украса се поръсва със смлени орехи или захарни (или шоколадови) пръчици.