Съвети за сокоизстисквачка
Практични съвети за сокоизстисквачка
Четете винаги инструкцията за ползването на уреда.
Не изхвърляйте плодовите отпадъци. Използвайте ги в кексове и десерти на фурна. Все пак отпадъците трябва да бъдат употребени същия ден.
Не изхвърляйте също така зелечуковите отпадъци от сокове. Добавете ги към супи, кайма и др.ястия.
Яблъковият сок ще стане по-прозрачен, ако добавите малко лимонов сок .
За да не хвърляте голямо количество сок добре първо да направите малко количество сок. Опитайте известни комбинации, след което можете да започнете да експериментирате.
Добавете замразени плодове от фризера през лятото. Така ще получите разхладителни напитки.
Край на баналните сокове можете да пробвате сок от чушки, домати, диня, сок от червено цвекло и морков и/или ябълка, различните видове ряпа, пак с морков и/или ябълка, различни комбинации от плодове. Почти всички плодове и зеленчуците са подходящи за изцеждане на сок.
Добре да изберете уред, който е лесно се разглобява. Сокоизстисквачката трябва да се почиства грижливо след употребата и, за да не се задържат бактерии в нея.
Почистете я с бял винен оцет разреден с вода (1:2)та лесно ще отстраните петната, оставени от морковите и цвеклото .