8 Ноември 2012
40183
Свойствата на тефлона
Предимството на тефлоновия тиган
Вреден ли е тефлонът
Каква токсичност имат тиганите
Температура на пържене при различни храни
Температура на пържене при различни храни
Месото обикновено се пържи при температура между 200 и 230° C. Повечето масла пък ще започнат да пушат преди температурата да е достигнала 260° C. Но любопитен е фактът, че са известни два вида олио за готвене (рафинирано шафраново масло и масло от авокадо), които имат по-висока точка на прегряване от 260 ° C. Празните тефлонови съдове за готвене също могат да надвишат рисковата температура при нагряване, ако дълго време се загряват празни.
Още от "Съвети за дома"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари