Лешниците-вкусни и полезни

вход през zajenata.bg
24319

Торта сърце

за блата (необходими са ни три блата, така че продуктите са по 3):
4 яйца
1 ч.ч. захар
2 ч.ч брашно
1 бакпулвер
Може да използвате и готови блатове

за сиропа:
2 ч.ч. вода
1 ч.ч. захар
1 ванилия
500 мл. сладкарска сметана
400 гр. шоколад
100 гр. лешници
100 гр. бял шоколад
100 гр. натурален шоколад
4 банана

Приготвяме блатовете по следния начин: Разбиваме яйцата и захарта до побеляване. Добавяме 1 бакпулвер и брашно, до получаването на смес с нужната гъстота. Печем върху намаслена хартия за печене. Имаме нужда от 3 блата, които разрязваме на по два. Общо имаме 6 тънки блата. 3 от тях изрязваме във формата на сърце. От остатъците изрязах кръгове, които залях с разтопен натурален шоколад и украсих с малко разтопен бял шоколад. Оставих ги за 15 минути в хладилника да се стегнат.

Кръгчетата се получиха като бисквитки. Използвах ги за украсата на тортата.

Приготвяме сиропа като оставим водата да кипне и сипваме захарта и ванилията, бъркаме докато се разтопи захарта. Оставяме сиропа да изстине хубаво.

Разбиваме сметаната по указанията от опаковката с малко захар. Половината смесваме с течния шоколад, а другата половина оставяме бяла.

Започваме да редим тортата. Сиропираме блат, сипваме от шоколадовата сметана. Отново блат, сиропираме, бяла сметана и редим нарязани на кръгове банани. Редим по този начин до изчерпване на блатовете. Започваме да украсяваме с нарязан на ситно шоколад или рендосан, лешници - цели или смлени и банани. Всичко е според фантазията ви. Оставя се за една нощ в хладилника.

1
2 3 4 5
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft