Чудодейните свойства на подправката бахар

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Чудодейните свойства на подправката бахар
87987

 

Освен като подправка, бахарът може да се използва и като билка за облекчаване на някои здравословни проблеми, но е важно да запомним, че са нужни малки количесЛечебните свойства на бахара се дължат на съдържанието на мастни вещества, лигнин, танин, некристализирали захари, смоли, летливо масло и други. Съдържа голямо количество етерични масла и ароматни вещества.

Около 3-4% е съдържанието на жълтокафяво течно етерично масло, в което се среща до 75% евгенол, който обуславя заедно с други вещества приятния мирис. Освен евгенол има още цинеол, феландрен, кариофилен и др. В плодовете се срещат още фенолни, багрилни вещества и др.

Благодарение на съдържанието на фенола евгенол, бахарът може да се използва за подпомагане на храносмилането, тъй като стимулира производството на храносмилателния ензим трипсин. Етерично масло се получава и от листата на пиментовото дърво. То е почти равностойно по химичен състав и биологично действие на етеричното масло от плодовете.

Купувайте бахар в добре затворени малки опаковки. Съхранявайте подправката в закрити, сухи и тъмни помещения, като температурата не бива да надвишава 18 градуса, а влажността на въздуха - 70%.тва от подправката. Бахарът в количество от 2-3 плода за 4 порции подобрява храносмилането и повишава апетита .

Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft