Шоколадова маска
Ще ви трябват няколко парчета шоколад (20–30 г), 1 ч. л. овесено брашно или нишесте, 1 ч. л. зехтин (но може и бадемово, кокосово или сусамово олио).
Разтопете шоколада на водна баня, без да го оставяте да кипне. Прибавете зехтина и брашното (или нишестето) и разбъркайте до получаване на еднородна маса. Нанесете маската на лицето, шията и деколтето и изчакайте да действа 20–25 мин. Отмийте я с топла вода.
Ползи Подходяща е завсеки тип кожа, в това число и за чувствителната, с изключение единствено на мазната. Тя притежава нежна текстура. Благодарение на ненаситените мастни киселини в състава си стимулира производството на колаген и възстановява липидния слой на кожата и съответно нейната еластичност. Хем овлажнява, хем подхранва, активирайки и процеса на самообновление на кожните клетки.