17 Март 2012
746545
Дърпана баница
Бързи банички
Баница на розички
Банички с майонеза
Баница със сирене
Банички на хапки
Баница с точени кори
Баница от готови кори
Лесна баница с готови кори
Бързи триъгълни банички
Баница с точени кори
1 кг брашно
1 бр. яйце
1 с.л. олио
1 с. лоцет
400 мл прясно мляко, но може и вода
1 пакетче суха мая (или колкото е нужно за 1 кг брашно, според описанието на опаковката)
За плънката:
400 мл кисело мляко
6 бр. яйца
500 г сирене
75 г масло
Замесва се тесто, което се разделя на около 6-7 топки. Оставя се да втасва около 30 минути. Всяка топка се разточва с точилка на тънка кора. Върху кората се маже от маслото и се слага от сиренената плънка. Навива се на руло и се реди в тава намазана с малко олио. Кагато тавата се запълни, отгоре се слага малко масло. Пече се на около 180 С. Когато се извади от фурната готовата баница се напръсква с капки (малко) вода и се завива в кърпа за 5-10 минути да се задуши.
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари