Бишкотени торти рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Бишкотена торта с карамел
341713

Бишкотена торта с карамел


2 пак. бишкоти
250 мл прясно мляко
2-3 с.л. захар
1 пак. ванилова захар
лешникови ядки за декорация

За крема

500 мл прясно мляко
1 пак. пудинг

За карамела

100 г захар
150-180 мл прясно мляко
1. Приготвяме крема. Смесваме пакетчето пудинг в купа с малко от млякото, разбиваме на кашичка.
  2. В тенджера сгорещяваме останалото мляко. Отстраняваме от котлона, прибавяме пудинга. Отново поставяме на котлона и бъркаме непрекъснато, докато сместа се сгъсти. Оставяме да се охлади.
  3. В купа наливаме млякото, поръсваме с кристална и ванилова захар.
  4. Разбъркваме и потапяме в течността част от бишкотите, с които запълваме два реда на дъното на правоъгълна тавичка.
  5. Поливаме с охладения пудинг. Подреждаме още 1 ред от останалите бишкоти.
  6. Приготвяме карамела. В малка тенджера поставяме захарта. Оставяме на котлона, докато се получи златист сироп.
  7. Отстраняваме и след като се охлади, поливаме със студеното мляко. Връщаме на котлона и бъркаме на слаб огън, до получаване на еднородна смес.
  8. Поливаме върху последния ред бишкоти.
  9. Оставяме тортата да се охлади, покриваме с фолио, поставяме я в хладилника за 5-6 часа. При сервиране декорираме с фино смлени лешникови ядки.
 

1 2 3 4 5 6
7
8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft