Бишкотена торта с крем кафе
бишкоти - 1 голям пакет
прясно мляко - за потапяне на бишкотите
нескафе - 1 ч.л. за прясното мляко
ЗА КРЕМА
масло - 150 г
кафе - 1 ч.ч. сварено шварц или еспресо 1 ч.л. нес
захар - 1 ч.ч. 2 - 3 с.л. пудра
яйца - 4 броя
брашно - 3 - 4 с.л.
прясно мляко - около 800 мл
ЗА ПОРЪСВАНЕ
кафе - 1 - 2 с.л. мока
какао - 1 с.л. натурално
Разбийте маслото с пудрата захар на пухкав крем и при непрекъснато биене добавете жълтъците на яйцата един по един, както и 2-3 с.л. брашно.
Отделно сложете шварц- и нес кафето с прясното мляко и кристалната захар да кипне. Снемете от котлона и добавете сместа с жълтъците и брашното при непрекъснато разбиване. Върнете на котлона и бъркайте, докато се сгъсти.
Отделно разбийте белтъците на пухкав крем и ги разбъркайте внимателно накрая към вече охладения крем с кафето. В тавичка намажете малко от крема на дъното и стените. Потапяйте всяка бишкота с смес от прясно мляко и 1 ч.л. нескафе.
Подреждайте ред бишкоти, крем и така до изчерпване. Отгоре завършете с крем обилно поръсете с 1 с.л. мока кафе и 1 с.л. какао.