Витаминозна салата
Продукти
200г твърдо овче сирене
3 с.л. зехтин
1/2 глава червен лук
100г консерва царевица
щипка сол
1ч.л. мед
1 едър лимон
3 домата
щипка сух босилек
100г сварен шарен боб
Приготовление
Лимонът се измива много добре, след което много внимателно се обелва тънък слойP от кората и се почистват краищата. След готовност се нарязва на дребни кубчета. Доматите се измиват, махат им се капачетата и се нарязват на кубчета. В голяма пласмасова купа слагат нарязани продукти. Добавя се свареният боб и сладката царевица. В дълбока купичка се слага сол, зехнин, мед и сух стрит босилек. Разбива се с бъркалка и се поръсват продуктите. Салатата се разбърква с лъжица. Накрая се взема сиренето и се нарязва на кубчета с колемина на кротони. Взема се голяма квадратна чиния. Салатата се слага на купчина в ценъра, а отгоре се разпределя сиренето.