Кашкавалена крем супа
Продукти
кашкавал - 150 г
прясно мляко - 180-200 мл
лук - 2 глави кромид
масло - 50 г краве
бульон - 3 кубчета пилешки 1200 мл пилешки бульон
нишесте - 2 с. л. царевично (пшенично)
горчица - 1 с. л.
червен пипер - 1 ч. л.
сметана
крутони
Приготвяне
Нарежете лука наситно и го задушете под капак при умерена температура в разтопеното масло. Добавете горчицата, разбъркайте и поръсете с червения пипер. Разбъркайте отново и залейте с бульона. Оставете да ври 5-10 минути. Постепенно към супата се прибавя настърганият кашкавал и се бърка, докато се разтвори напълно. Разтворете в купа нишестето с млякото. На тънка струйка се сипва към готовата супа и се разбърква. След като кипне, се оставя да поври 2-3 минути, като периодично се разбърква. Поднесете с крутони и лъжичка сметана.