Сливов кейк
Продукти:
200 гр масло
100 гр захар
150 грама бадеми
3 супени лъжици мед
1 ванилия
4 големи яйца, разбити
4 зрели сливи, обезкостени и разрязани на четвъртинки
За глазурата:
30 гр разтопено масло
1 с.л. мед
Приготвяне:
Загрейте фурната до 180C. Разбийте маслото и захарта, докато стане бледа пухкава кремообразна смес. Добавете към маслената смес бадемите, меда, ванилията и яйцата. Изсипете така приготвената смес в подмазана с масло тавичка за печене и потопете парченцата сливи, като ги натиснете леко, така че да не се подават над сместа. Пече се 20-25 минути. През това време пригответе глазурата, като смесите на котлона маслото и меда до пълно разтопяване. Към края на печенето извадете сладкишя за малко и с помощта на четка го намажете с глазурата, след което отново върнете във фурната. Вече готов, извадете сладкиша, оставете го малко да се охлади, след което отново с четка обилно го намажете с медената глазура.