Рецепти за козунак в хлебопекарна

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Вкусен козунак в хлебопекарна
2851628
Вкусен козунак в хлебопекарна

Вкусен козунак в хлебопекарна

Необходими продукти:

- 3 яйца
- 150 гр. захар
- 125 мл олио
- 125 мл кисело мляко
- 2 с.л. ром (коняк, ракия)
- настърганата кора на 1 лимон
- 500 гр. брашно
- 1 пакет суха мая на д-р Йоткер
- Добавки (стафиди, локум, ядки)

Начин на приготвяне:

- В отделен съд се разбиват яйцата, захарта, олиото, киселото мляко, рома и настърганата кора от лимон. Не е необходимо разбиване с миксер.
- Сместа се изсипва в контейнера на хлебопекарната.
- Добавя се пресятото брашно и накрая сухата мая.
- При първия звуков сигнал се добавят добавките.( Аз предварително накиснах 3-4 супени лъжици стафиди с малко ром и добавих нарязан на кубчета локум, оваляни в кокосови стърготини, за да не се слепват). 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft