22 Март 2012
2851628
Козунак в машина
Малък козунак в хлебопекарна
Пухкав козунак за хлебопекарна
Козунак на конци в хлебопекарна
Козунак с кисело мляко в хлебопекарна
Козунак в машина за хляб с бадеми
Рецепта за козунак в хлебопекарна
Вкусен козунак в хлебопекарна
Козунак за хлебопекарна
Козунак в машина за хляб
Вкусен козунак в хлебопекарна
Необходими продукти:
- 3 яйца
- 150 гр. захар
- 125 мл олио
- 125 мл кисело мляко
- 2 с.л. ром (коняк, ракия)
- настърганата кора на 1 лимон
- 500 гр. брашно
- 1 пакет суха мая на д-р Йоткер
- Добавки (стафиди, локум, ядки)
Начин на приготвяне:
- В отделен съд се разбиват яйцата, захарта, олиото, киселото мляко, рома и настърганата кора от лимон. Не е необходимо разбиване с миксер.
- Сместа се изсипва в контейнера на хлебопекарната.
- Добавя се пресятото брашно и накрая сухата мая.
- При първия звуков сигнал се добавят добавките.( Аз предварително накиснах 3-4 супени лъжици стафиди с малко ром и добавих нарязан на кубчета локум, оваляни в кокосови стърготини, за да не се слепват).
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари