Рецепти за козунак в хлебопекарна

вход през zajenata.bg
2851620

Козунак за хлебопекарна

1 кг брашно
1 щипка сол
6 яйца
300 гр захар
250 мл топло мляко
250 гр топено масло или равни части масло и олио
2 пакетчета суха мая
настъргана кора от лимон, ванилия или какъвто искате аромат.
Всичкото това, без мазнината, се слага в контейнера на машината. Пускам програмата за месене за 10 минути. На второто пускане прибавям лъжица по лъжица мазнината. След това пускам да се меси за по 10 мин. още 2 или 3 пъти. После тестото се оставя да втаса, след това се премесва и се оформят козунаците. По желание се слагат сушени плодове и ядки. Вече оформени, втасват пак и след това се пекат.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft