Рецепти за козунак в хлебопекарна

вход през zajenata.bg
2851599

Козунак в машина

1 кг брашно
щипка сол
6 яйца
300 г захар
250 г топло мляко
250 г разтопено масло
мая
Продуктите се слагат в машината в следната последователност:

най-отдолу сухата мая, от моята 4 кафени лъжички

после брашното, солта, яйцата разбити със захарта, млякото.

Като ми сигнализира за нови продукти, добавям разтопеното масло, настъргана кора от 1 лимон, ванилия, колкото ми кефне.

Слагам на програма месене. Пускам 3 пъти да омеси тестото, програмата ми е с продължителност 45 мин.

Като свърши последното месене взимам от тестото с намаслени ръце в топло помещение и бухам стафиди. Стафидите ги киснах 2 дена предварително в ром - 1 купичка и ром догоре.

Слагам козунака в тава, мажа с белтък и богато ръся със захар. Набучвам цели бадеми и като втаса пека. Става наистина много хубав и дебел. Ако искаш можеш да намалиш продуктите наполовина.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft