Какво да сготвим от понеделник до петък

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Вторник: Спагети Карбонара, зелена салата със синьо сирене и чаша хубаво вино
85544

Вторник: Спагети Карбонара, зелена салата със синьо сирене и чаша хубаво вино

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ
спагети - 300 г
лук - 1 глава, малка
бекон - 150 г, нарязан на кубчета
олио - 1 с.л. или зехтин
яйца - 2 жълтъка
сметана - 100 мл. течна за готвене
пармезан - 50 г настърган
сол
черен пипер
босилек - сух, за поръсване

Приготвяне:

Сложете спагетите да се сварят според указанията на опаковката. Оставете ги ал денте и не ги преварявайте. Отцедете готовите спагети от водата.

Загрейте олиото в тефлонов тиган с широко дъно и запържете леко накълцания ситно лук. Добавете бекона и запържете и него до зачервяване.

Постепенно долейте сметаната и намалете котлона, за да не ври сосът. При непрекъснато бъркане добавете първо двата жълтъка и разбъркайте, след което прибавете около 50-60 мл от водата на спагетите.

Поръсете с настъргания пармезан, черния пипер и посолете на вкус. След като сосът леко се сгъсти изключете котлона и добавете сварените и отцедени спагети.

Разбъркайте добре и разпределете в чинии. Поднесете спагети Карбонара, поръсени с малко босилек.

Салата: 

Зелена салата със синьо сирене

2 бр. зелена салата
5 стръка зелен лук
150 г риба тон или 150 г рулца от раци
2 бр. сварени яйца
150 г сварена царевица
10-15 бр. маслини
100 г синьо сирене
1 бр. лимон
сол
зехтин
2 филии сух хляб (или готови крутони)

Приготвяне:

Хлябът се нарязва на малки кубчета, слагат се в тавичка, посоляват се, поръсват се със зехтин, след което се слагат в предварително загрята фурна да се запекат, като периодично се разбъркват, докато станат хрупкави. Когато са готови, се изваждат от фурната и се оставят да изстинат (може да се използват и готови крутони). Зелената салата се измива и се накъсва или се нарязва в голяма купа. Лукът се нарязва и се прибавя към салатата. В купата се слагат 100 г царевица (останалите 50 г се оставят за украса), рибата тон (по желание може да се замени с рулца от раци) и едното сварено яйце, настъргано на ситно ренде. Прави се дресинг от сол, сокът от лимона и зехтин, с него се залива салатата и всичко се обърква много добре. Най-отгоре се слагат останалите 50 г царевица и предварително изпечените крутони. Настъргват се второто яйце и синьото сирене и се украсява с маслини.

1
2
3 4 5
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft