Понеделник: Бяла риба със зеленчуци
1/2 кг бяла риба
1 тиквичка
1 морков
1 зелена чушка
1 оранжева чушка
1 патладжан
1 глава лук
сол
черен пипер
3 листенца босилек
1 с.л. тиквено брашно
1 с.л. сусамово брашно
олио
Време за приготвяне:
30 минути
Филетата (1/2 кг) се посоляват, подправят с черен пипер и се овалват в сусамово брашно. Пържат се в тиган без мазнина до пълна готовност. Патладжанът се нарязва на шайби и посолява. Оставя се да престои, за да си пусне черния сок, след което се измива и подсушава. Всички други зеленчуци се нарязват на шайби и заедно с патладжана се задушават на слаб огън в малко олио до полуготовност. Посоляват се и им се добавя ситно нарязаният босилек (3 листенца). Разбъркват се и се оставят на горещия котлон още 1-2 минути. Рибата се поднася върху зеленчуците, обилно поръсена с тиквено брашно.