Диетата с пилешка супа
Славата на тази диета с пилешка супа също е голяма, макар и отзивите далеч да не са ласкави. Продължителността й е 7 дни и единственото, което може да консумирате през това време, с изключение на закуската, е пилешка супа. За закуска през всеки от дните храната е различна.Тази диета е лесна за изпълнение, а и кой не обича пилешка супа. Сутрин започвате със закуска по избор от списъка по-долу. През остатъка от деня консумирате пилешка супа. Количеството не е строго определено, сами решавате колко пилешка супа да изядете. Диетата с пилешка супа се приема за една от най-здравословните и ефективни диети. Тя е прост, но ефикасен начин да намалите килограмите, без да навредите на здравето си.
Рецепта за пилешка супа
2 ч.л. слънчогледово олио или зехтин
4 резена пащърнак (около 30 гр.)
4 стръка целина
450 гр. ряпа нарязана на кубчета
1 нарязана на ситно чушка
1 ч.л. сол
1 с.л. нарязан на ситно чесън
1/2 ч.л лют червен пипер
16 чаши нискомаслен пилешки бульон
700 гр. прясно сварено пилешко месо
450 гр. моркови
285 гр. броколи
285 гр. зеле
1 1/2 купа нарязан на ситно лук
1/4 чаша лимонов сок
1/4 чаша нарязан на ситно пресен копър или 1 с.л. сух копър
Изсипете мазнината в голям съд и загрейте до умерена температура. Добавете пащърнака, целината, ряпата, чушката, чесъна, солта и лютия пипер. Зеленчуците се задушават в продължение на около 15 минути. Прибавете бульона, пилешкото месо, морковите, броколите, зелето, лука, лимоновия сок и копъра. Оставете сместа да заври, след което спрете котлона и оставете да къкри за около 5 минути. Приготвеното от тези съставки количество се равнява на 26 купи супа.
Списък със закуските, подходящи за консумация по време на диета с пилешка супа :
Закуска 1: 1 купа обезмаслено кисело мляко, смесено с 1/2 купа плодова салата и поръсено с пшенични кълнове.
Закуска 2: 1 купа сирене с 1/2 ч.л. захар и щипка канела, 2 филии бял препечен пълнозърнест хляб, 3 изсушени смокини.
Закуска 3: 1 1/2 купа зърнена закуска, 1/2 чаша обезмаслено прясно мляко, 1/2 чаша обогатен с калций портокалов сок.
Закуска 4: 1/2 чаша сок от сини сливи, 1 малка пълнозърнеста франзела, намазана с 30 гр. обезмаслено топено сирене Чедър.
Закуска 5: 1 1/2 купа зърнена закуска, 1/2 чаша обезмаслено прясно мляко.