Млени домати рецепти за зимнина

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Доматен сос класик рецепта
185750

Доматен сос класик рецепта

  • домати
  •  сол
  •  захар

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Добре измитите узрели червени домати, в зависимост от големината, се нарязват на 4- 6 парчета. Рендосват се на едрото ренде, за да се отдели ципата. Изсипват се по възможност в по-широк съд (тава) и се варят на силен огън докато започнат да се сгъстяват. Силата на огъня се намалява и тук вече трябва да се следи и често разбърква, за да не загори. 
Когато сместа се сгъсти до желаната гъстота (обикновено 1/3 от първоначалния обем), 10-тина минути преди да се махне от огъня се добавя сол на и ако е необходимо - малко захар за убиване киселинността на доматите. 
Доматеният сос се налива в сухи бурканчета, затварят се с капачките и се стерилизират 20-25 минути. Още горещи се изваждат от водата и се обръщат върху капачките. 
Като изстинат напълно се прибират за съхранение. 

В зависимост за какво го използваме след това, съответно преди употреба го овкусяваме с необходимите подправки. 
Употребявам го в ястия вместо доматено пюре, но главно за паста; пици; заливка на пълнени зеленчуци – чушки, тиквички, патладжани; яхнии с кюфтета; риба…

1
2
3 4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft