Замразени зеленчуци -20 минути лично време
Едно от най-рутинните и скучни действия при готвенето е миенето, беленето и нарязването на зеленчуците. Тези процеси отнемат престъпно много време, но при това не предлагат никаква възможност за творчестваческа реализация. Решението на проблема е много просто – пазарувайте замразени зеленчуци. Картофи, моркови, чушки, броколи, печурки – всичко това можете да купите вече измито, обелено и нарязано, а т.е. в почти готов за употреба вид. остава само да извадите зеленчуците от опаковката и без да ги размразявате да ги добавите към това, които готвите – супа, гювеч или друго ястие.
За предпочитане са онези зеленчуци, които се продават на кило или са опаковани в прозрачни пликове. Ярките пакети обикновено не позволяват да видите какво се крие вътре, следователно и рискът да откриете там загнили зеленчуци или огромно количество лед е по-голям.