Алуминиево фолио за печене - спестявате 30 минути
Всяка една опитна домакиня би могла да посвети цяла ода на домакинското алуминиево фолио. Каквото и да увиете в него – сьомга със спанак, свински бут или просто микс от зеленчуци, всичко гарантирано ще стане вкусно и много сочно. А най-важното е, че готвенето и последвалото миене ще ви отнеме рекордно малко време.
Всички рецепти за печене във фолио се свеждат до няколко прости действия – намазвате фолиото с мазнина, завивате вътре, каквото си искате и слагате всичко във фурната. При това можете да сте спокойни, че няма да ви се наложи да миете загорели тави, а може би дори и мръсни чинии – за някои ястия (например печена риба) сервирането с фолиото е напълно допустимо.
Има един важен момент – винаги купувайте фолио с отбелязана на опаковката „допълнителна здравина“. То е не само по-здраво от обикновеното, но и задържа по-добре топлината.