Гювечета - спестявате 60 минути
Гювечетата са невероятно самостоятелни съдове. За разлика от тенджерите и тиганите не изискват почти никакво внимание по време на готвене, а ще ви трябват само пет минути, за да приготвите нещо невероятно вкусно в тях. Достатъчно ще е да поставите в гювечетата месо или риба, да добавите зеленчуци, да залеете със сметана или друг сос, да поръсите със сирене и да ги бутнете във фурната за час-час и половина. Докато си почивате, няма нужда да се кахърите и за сервирането, защото такива ястия се ядат най-складко от самото гювече.
Най-добрият вариант ще са керамичните гювечета, те се загряват равномерно и запазват топлината задълго, правейки приготвените в тях ястия много вкусни и наситени с витамини. Купувайки гювечето, огледайте ги добре отвътре. Вътрешността трябва да е гладка, без нащърбвания, пукнатини и мехурчета.