Трикове за избягване на преяждането по празниците
Закусвайте сутрин, за да сте по-умни
Как да запазим свежи ягодите за 12 дни
Как да запазим за дълго свежи картофите
Употребявайте зехтин за готвене
За да предотвратим развалянето на хранителните продукти
Пресни плодове и зеленчуци, но според сезона
По-диетични ли са продуктите, ако са от растителни мазнини
За да предотвратим развалянето на хранителните продукти
За да предотвратим развалянето на хранителните продукти, освен че трябва да ги консумираме навреме, е необходимо и да знаем основните правила за тяхното съхранение. Все пак има такива, които позволяват да ги оставим за по-дълго време в хладилника или кухненския шкаф. За продължително съхраняване са подходящи всички хранителни продукти с ниско водно съдържание, в които нямат възможност да се развиват микроорганизми. Това се отнася и за херметически затворените консерви, някои пушени храни, плодове и зеленчуци с твърда обвивка, като ябълки, дюли, картофи, целина и др. Подправки и сушени плодове можем да съхраняваме за дълго на сухо и проветриво място при температура от 15-20 ºC.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари