Булгурът- пълноценната и диетична храна

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Какво е кулинарното приложение на булгура
166575

Какво е кулинарното приложение на булгура

Булгурът е традиционно внедрен в родната кулинария и ястия като Пълнено агне с булгур или Пълнен заек с булгур са любими на мнозина от нас. Булгурът може безпроблемно да замените ориза, или месото в хранителните ви навици. Булгур може да добавите към всяко едно ястие или салата и дори да го използвате за закуска подсладен с лъжица мед и сушени плодове и ядки без да се притеснявате, че сте се лишили от важните хранителни вещества необходими на организъма ви.

Булгурът се съчетава добре с всички видове лук – шалот, бял, чесън, праз и различните зеленчуци и кореноплодни, като картофи, моркови, пащърнак, целина и т.н. Той е пълноценен хранителен продукт, заемащ важно място в традиционната българска кухня, предимно като заместител на ориза. Придава неповторим вкус на ястията с агнешко месо. С булгур може да приготвите дори вкусна баница или кекс. Препоръчителното съотношение при приготвяне е 1:3 (1 част булгур към 3 части вода). Може да го накиснете в гореща вода или да го сварите и отцедите.
 

1 2
3
4 5 6 7 8 9
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft