Какво е кулинарното приложение на булгура
Булгурът е традиционно внедрен в родната кулинария и ястия като Пълнено агне с булгур или Пълнен заек с булгур са любими на мнозина от нас. Булгурът може безпроблемно да замените ориза, или месото в хранителните ви навици. Булгур може да добавите към всяко едно ястие или салата и дори да го използвате за закуска подсладен с лъжица мед и сушени плодове и ядки без да се притеснявате, че сте се лишили от важните хранителни вещества необходими на организъма ви.
Булгурът се съчетава добре с всички видове лук – шалот, бял, чесън, праз и различните зеленчуци и кореноплодни, като картофи, моркови, пащърнак, целина и т.н. Той е пълноценен хранителен продукт, заемащ важно място в традиционната българска кухня, предимно като заместител на ориза. Придава неповторим вкус на ястията с агнешко месо. С булгур може да приготвите дори вкусна баница или кекс. Препоръчителното съотношение при приготвяне е 1:3 (1 част булгур към 3 части вода). Може да го накиснете в гореща вода или да го сварите и отцедите.