Хранителни стойности на булгура
Какво съдържа булгурът
Какво е кулинарното приложение на булгура
Соевия грис и соев булгур
Соевият булгур
Агнешко с булгур
Класически турски пилаф с булгур
Защо е полезен булгурът
Похапвайте булгур за красота и тънка талия
Какво съдържа булгурът
Булгурът съдържа 76% въглехидрати, което е много, ОБАЧЕ булгурът съдържа много фибри (18%), което забавя усвояването му, съответно забавя усвояването на въглехидратите и по този начин го прави добър за използване (в малки количества, до 50 гр. на ден) по време на диета за отслабване. Ако нямате за цел да отслабвате, булгурът е чудесен източник на въглехидрати и спокойно може да се консумира като заместител на белия хляб. Гликемичният индекс на булгура е 46. Съпоставен със същото количество неполиран ориз, булгурът съдържа повече фибри и белтъчини, по-високи нива на витамини и минерали и по-нисък гликемичен индекс.
Вкусна кухня
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари