Тибетската гъба- универсално лекарство

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Здравни съвети
Как да съхраняваме тибетската гъба
374091

Как да съхраняваме тибетската гъба

Може да съхранявате тибетската гъба изсушена или в млечен разтвор при температура 4° C, като на всеки 7 до 10 дена млякото трябва да се подменя. А за да изсушите кефирните зърна, първо трябва да ги измиете със студена преварена вода и да ги подсушите. Поставяте ги в марля или салфетка за няколко дни на стайна температура. След като изсъхнат придобиват жълтеникав цвят и вече е време да ги прехвърлите в найлоново пликче. Поръсвате ги обилно със сухо мляко, слагате ги в хладилника или просто на хладно място и така може да ги съхранявате до максимум 18 месеца. Ако искате отново да ги използвате, просто ги измивате отново със студена и преварена вода и ги поставете в мляко на стайна температура. Но за да получите добре ферментирал кефир с познатите за него вкусови и лечебни качества, трябва да направите няколко цикъла на ферментация, като на всеки 24 часа подменяте млякото. И не се препоръчва да пиете нито вие, нито домашните ви любимци получените няколко смеси. 

1 2
3
4 5 6 7 8
Здравни съвети
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft