Нови рецепти за пухкав кекс

вход през zajenata.bg
206492

Кекс с какао

7 яйца, 500 г захар, 500 г брашно, 500 г краве масло, 250 мл прясно мляко, 40 г какао, 1 бакпулвер.

Маслото се разбива със захарта до побеляване. Прибавят се един по един жълтъците, по малко от брашното с бакпулвера, малко мляко и така, докато се свършат продуктите. Най-накрая се прибавят белтъците, разбити на сняг. От сместа се взема малко, прибавя се какаото и се разбърква добре. В две по-малки кексови форми се изсипва от бялата смес, отгоре се изсипва от тъмната, след което се разбърква леко спираловидно. Пече се в умерена фурна. Поръсва се с пудра захар.

1 2 3
4
5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft