Нови рецепти за пухкав кекс

вход през zajenata.bg
206466

Плодов кекс

3 яйца, 120 г пудра захар, 250 г кисело мляко, 1 лъжичка амонячна сода, 300 г брашно, вишни (череши, малини).

Жълтъците се разбиват със захарта до побеляване. Прибавят се маслото, млякото, содата (разтворена в малко оцет или сок от лимон) и брашното. Белтъците се разбиват на сняг. Всичко се разбърква много добре и се изсипва в кексова форма, намазана с масло и посипана с брашно. Отгоре се нареждат изчистени от костилките вишни, череши или малини, потопени в брашно. Пече се в умерена фурна. След като се изпече, се поръсва с пудра захар.
 

1
2
3 4 5 6 7 8 9
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft