Шоколадови кексчета
1/2 чаша маргарин
1 чаша захар
2 яйца (леко разбити)
половин блокче шоколад (да се разтопи)
1,5 чаши брашно
1/2 чаша какао
1,5 чаена лъжичка набухвател
1/4 чаена лъжичка сол
3/4 чаша нискомаслено мляко
1-2 пакетчета ванилия
За глазурата:
3/4 чаша масло, 3 чаши пудра захар, 2 супени лъжици мляко, 1 чаена лъжичка ароматен ликьор, кокосови стърготини за украса.
Поставете в малки формички гофрирани хартиени чашчици за кексчета. Разбийте с миксер маргарина със захарта до пухкава смес, прибавете яйцата и отново разбийте. Прибавете шоколада и продължете да разбивате. Смесете в купа брашното, какаото, набухвателя и солта. Смесете отделно в чаша ванилията с млякото. Постепенно прибавяйте в млякото сместа с какаото. Смесете с разбитата маса. Запълнете с полученото тесто формичките до 2/3 от височината им, печете 20 минути и охладете.
Пригответе глазурата като разбиете маслото, прибавите по малко пудра захар, млякото и ликьора. Полейте с глазурата шоколадовите кексчета и украсете с кокосови стърготини.