Кисело зеле рецепти

вход през zajenata.bg
269008

Кисело зеле с ориз

1 средна кисела зелка

1 ч. ч. ориз
1 глава лук
1 морков
1 ч. л. джоджен
1 с. л. червен пипер
2 -3 с. л. олио

Зелето се нарязва на ивици и ако е необходимо да се обезсоли, се изплаква с вода. Поставя се в дълбока тенджера, добавят се оризът и джодженът. Налива се вода, която да стигне нивото на зелето, без да покрива ориза.
Щом кипне, къкри на тих огън около 15-20 минути.

В тиган се налива олиото и нарязаният наситно лук се запържва за 3-4 минути. Поръсва се с червения пипер, веднага се налива една кафена чашка гореща вода и запръжката се изсипва при зелето. Задушава се още 10-15 минути, без да се разбърква. Разбърква се преди сервиране.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft