Кисело зеле рецепти

вход през zajenata.bg
268986

Кисело зеле с пилешко

• пиле ( 800-1000гр.) – 1 бр.
• олио – 5 -6 с.л.
• кисело зеле (една голяма зелка) – 1200-1500 гр.
• червен пипер – 1 ч.л.
• черен пипер – 1 щипка
• пилешки бульон – 1 куб.
• люта чушка – 1 бр.(по желание)
• сол на вкус

Начин на приготвяне :

Нарязваме пилето на порции, заливаме с1 л. гореща вода, прибавяме кубчето бульон, сол на вкус и го оставяме да се свари. Нарязваме киселото зеле и го задушаваме с олиото. Поръсваме с подправките, разбъркваме и изсипваме в тава. Нареждаме порциите пиле (така, че да се показват малко над зелето ), заливаме с 1 до 2 ч.ч. от бульона в който е вряло пилето. Печем в силна фурна, докато пилето получи специфичната златисто кафява коричка. Сервира се винаги топло.
Ако зелето е много кисело, за да стане ястието по-вкусно, изсипваме 1 /2 от зелето в тавата, върху него разпределяме 1 ч.ч. ориз , а върху него разпределяме останалото зеле. Заливаме с 3 ч.ч. от бульона в който е вряло пилето и довършваме ястието по рецептата.

1
2
3 4 5 6 7 8 9 10 11
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft