Рецепти за козунак в хлебопекарна

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Козунак в машина за хляб с бадеми
2851628

Козунак в машина за хляб с бадеми

Козунак
125 мл. пр. мляко
3 яйца
125-150 мл. разтопено масло
500 гр. брашно
150 гр. захар
2 пак. ванилия
настърганата кора на 1 лимон
1 пак суха мая/ползвам на д-р Йоткер/
стафиди и орехи по желание
жълтък за намазване
захар за поръсване
бадеми или орехи за декорация

Процедирам така -
1. Към леко разбитите яйца /със стайна температеура/ прибавям топплото мляко и изсипвам в кошничката на машината.
2. Пресятото брашно захар лим. кора ванилия изсипвам върху яйчената смес.
3. Отгоре в кладенче изсипвам маята.
4. Пускам машината да меси и като оформи тесто наливам по малко маслото, докато го поеме. /ако изсипваш по много малко почти не пръска/
5. Стафидите и орехите добавям при звуковия сигнал, предварително оваляни в малко брашно, за да не паднат на дъното.
6. Преди цикъл "печене" намазвам с жълтък, поръсвам със захар и украсявам с бадемови ядки. 

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft