14 Февруари 2017
431604
Лесна домашна торта по френска рецепта
Лесна домашна торта с банани
Лесна ванилова домашна торта
Домашната торта на баба рецепта
Лесна рецепта домашна бисквитена торта
Рецепта за домашна торта без печене
Домашна торта с бисквити и яйчен крем
Домашна торта бърза рецепта
Домашна торта рецепта с готови блатове
Целувчена домашна торта лесна рецепта
Лесна домашна торта по френска рецепта
За блатовете:
- 1 бр. яйце
- 150 г захар
- 50 г масло
- 2 с.л. мед
- 2 ч.л. сода
- 400 г брашно
- 200 мл прясно мляко
За крема:
- 900 мл заквасена сметана
- 10 с.л. захар
- 200 г орехи
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
- Разбиват се яйцата и захарта, после бавно се добавят млякото, меда, содата и маргарина. Получената смес се вари на бавен огън до получаването на златист цвят (около 30 минути). Докато е още топла сместа, се изсипва брашното и се омесва. От полученото тесто могат да се оформят 7-9 топки, всяка с тегло около 85 г. Всяка топка се разточва на много тънка кора с диаметър 28-30 см, дебелина 3 мм и се пече. За една торта се използват само пет от блатовете.
- Крем: на ръка се разбъркват сметаната и захарта и се намазва всяка кора, след което се посипва с орехи.
- Тортата се прави само с 5 (пет) блата. Така приготвената торта се увива във фолио и се оставя поне 5 часа в хладилник
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари