Домашна торта лесни и бързи рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Лесна домашна торта по френска рецепта
431604

Лесна домашна торта по френска рецепта

За блатовете:

  • 1 бр. яйце
  • 150 г захар
  • 50 г масло
  • 2 с.л. мед
  • 2 ч.л. сода
  • 400 г брашно
  • 200 мл прясно мляко

За крема:

  • 900 мл заквасена сметана
  • 10 с.л. захар
  • 200 г орехи

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

  • Разбиват се яйцата и захарта, после бавно се добавят млякото, меда, содата и маргарина. Получената смес се вари на бавен огън до получаването на златист цвят (около 30 минути). Докато е още топла сместа, се изсипва брашното и се омесва. От полученото тесто могат да се оформят 7-9 топки, всяка с тегло около 85 г. Всяка топка се разточва на много тънка кора с диаметър 28-30 см, дебелина 3 мм и се пече. За една торта се използват само пет от блатовете. 
  • Крем: на ръка се разбъркват сметаната и захарта и се намазва всяка кора, след което се посипва с орехи. 
  • Тортата се прави само с 5 (пет) блата. Така приготвената торта се увива във фолио и се оставя поне 5 часа в хладилник
1 2 3 4 5 6 7 8 9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft