Домашна торта лесни и бързи рецепти

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Рецепта за домашна торта без печене
431590

Рецепта за домашна торта без печене

Необходими продукти за торта с диаметър 20 см.:

1 пакет бисквити с масло
прясно мляко за напояване
2 големи парчета белена, настъргана тиква
2 белени, настъргани ябълки, сорт Златна превъзходна
50 г масло
1/2 ч.ч. кафява захар 
кората от един портокал
1/2 ч.л. канела
1/4 ч.л. джинджифил на прах
1/2 ч.л. индийско орехче
1 ч.л. ром
шепа накълцани орехи
шепа червени боровинки

Продукти за крема: 
400 г заквасена сметана
175 г крема сирене тип Филаделфия 
2 с.л. пудра захар
2 ванилии
1/4 ч.л. кора от портокал

Продукти за поръсване:
5-6 бр. бисквити
1/2 ч.л. натурално какао
1/2 ч.л. канела

Начин на приготвяне:
Сложете настърганите тиква и ябълки в тенджера с маслото. Добавете половин чаена чаша кафява захар и 1 ч.ч. вода и ги кипнете на котлона. Оставете ги да поврат, докато водата се изпари напълно. Отстранете от котлона.

Сложете портокаловата кора, подправките, накълцаните орехи, боровинките и рома. Разбъркайте добре и охладете сместа напълно.  В купа смесете заквасената сметана, крема сиренето и пудрата захар и добавете ванилиите и портокаловата кора. 

Сглобяване на тортата: 
Сложете ринга върху поднос. Намажете малка част от крема на дъното. Подредете, напоени в мляко, бисквити. 

Отгоре разпределете 1/2 от плънката от тиква и ябълка. 

Намажете с втори пласт крем. 

Отново сложете ред напоени бисквити, разпределете втората част от плънката и завършете с крем. Охладете тортата за минимум един час. Прокарайте нож по ръба и отстранете ринга.

Поръсете със смлени бисквити с какао и канела. Охладете добре и поднесете.

1 2 3 4
5
6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft