10 бързи рецепти с тиквички

вход през zajenata.bg
384616

Мусака с тиквички и ориз

700 г тиквички 1 морков 1 глава лук 1 чаена чаша ориз (200 г) 4-5 чаени чаши топла вода 1 кафеена лъжичка черен пипер 1 каф. лъж. къри 1 каф. чашка олио масло колкото орех сол на вкус Заливк
Приготвяне:
Нарязваме тиквичките на кубчета и осоляваме с 1 чаена лъжичка сол. Оставяме да постоят около 10 минути. През това време нарязваме 1 глава лук и настъргваме 1 морков. Смесваме тиквичките с останалите зеленчуци и подправките – черен пипер, къри и сол на вкус. Запържваме в олио докато останат на мазнина. Добавяме 200 г ориз и малко краве масло. Разбъркваме добре и изсипваме сместа в тавичка. Наливаме 4-5 чаши вода и печем в загрята фурна до готовност. Готовата мусака поливаме със заливка, която приготвяме, като разбиваме 1 яйце с 1/2 кофичка кисело мляко,1 супена лъжица брашно и сол на вкус. Запичаме само на горен реотан до златиста коричка.

Продукти за сос от копър:
2 супени лъжици нарязан на ситно пресен копър
1 щипка черен пипер
2 супени лъжици брашно
5 супени лъжици олио
5 супени лъжици кисело мляко
малко краве масло
1 чаена чаша вода

Приготвяне:
Запържваме в олио 2 супени лъжици копър овкусен с черен пипер и сол на вкус. След това добавяме 2 супени лъжици брашно и пържим до златисто. Дръпваме от огъня и наливаме чаена чаша вода при непрекъснато разбъркване. Добавяме малко краве масло и 5 супени лъжици кисело мляко. Варим на бавен огън до готовност.
Сервираме мусаката с готовия сос. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Ястия с тиквички
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft