Тиквички с ориз и домати
1 кубче кайма (колкото пакетче масло)
1 голяма тиквичка (или замразени тиквички)
1-2 картофа (според големината)
1 чаша ориз
1 ч. л. сол
щипка черен пипер
джоджен
доматено пюре
олио и вода
Приготвяне:
Тиквичките и картофите се нарязват на малки кубчета като за мусака.
Първо се слага оризът с олиото и вода в отношение 1:3 (ориз: вода) да заври и като набъбне оризът се прибавят тиквичките и картофите. След като омекнат и те, вече се добавя и каймата на малки парченца, за да не се слепне. Най-накрая се прибавя и 1-2 л. доматено пюре за сладко-кисел привкус. Когато се извади от огъня се овкусява допълнително по желание с черен пипер и сол на вкус и се добавя джоджен за аромат. Може да се гарнира по желание с домат и краставица.
Може да се използва както за предястие така и за основно ястие. Става много лесно и бързо.