Наденица, бекон и яйца
200 г пушена, сурова наденица
200 г бекон, нарязан на кубчета
4 бр. яйца
1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. заквасена сметана
4 ч.ч. хляб, нарязан на кубчета
1 ч.ч. настъргано сирене
1/2 ч.ч. настърган кашкавал
3 с.л. галета
2 с.л. масло
1 ч.ч. нарязани червени и зелени чушки
1 глава лук
чесън, магданоз, розмарин
В тиган се загрява 1 с.л. от маслото и в него се задушават лукът и чушките за 3 минути. Прибавя се чесънът и след 30 секунди се слагат розмаринът. В друг тиган в останалото масло се запържва беконът, изважда се върху кухненска хартия и се слагат нарязаните наденички. Разбъркват се, докато порозовеят. В купа се разбиват яйцата, прибавят се млякото, сметаната и тази смес се изсипва към хлебните кубчета. Сместа се оставя да постои 5 минути. След това се прибавят към сместа наденичките и беконът, лука и чушките, магданозът и сиренето. Всичко се излива във форма, покрива се с фолио и се пече 30-40 минути на 180 С. Малко преди ястието да е готово отгоре се поръсва със смесения кашкавал и галета.