Руло от яйца с колбас
3-4 с.л. доматен сос
150 г колбас по избор
150 г твърдо сирене
20 г масло
2 бр. яйца
щипка ронена чубрица
2 с.л. царевично брашно
150 г настърган кашкавал
2 с.л. кисело мляко
щипка сода
В права форма за печене се излива доматения сос. Върху него се разпределя равномерно колбаса нарязан на кубчета. Поставя се сиренето, което предварително се отрязва на плочки до 1 см дебелина като капак върху колбаса. Хубаво се разбъркват яйцата, маслото, царевичното брашно, кашкавала, чубрицата и киселото мляко, в което е разтворена содата. С тази смес се заливат добре подредените и поставени продукти преди това във формата. Пече се в умерена фурна, до зачервяване на заливката. След като се извади от фурната се изчакват няколко минути леко да стегне и се реже на филии.