Лучена яхния с колбаси
4 големи глави лук
3 бр. чушки
2 бр. моркови
2 бр. домати (200 г) може и от консерва
300 г колбас (шпеков, телешки, хамбурски, камчия - какъвто имате)
1 ч.л. червен пипер
сол, чубрица, черен пипер
4 с.л. олио
1 ч.ч. топла вода
Слагате олиото в тенджера, не го слагате на огъня. Нарязвате лука на филии, чушката на парченца, морковите настъргвате или нарязвате на дребно и всичко това слагате в тенджерата и тогава я слагате на огъня. Посолявате и похлупвате да се задушат зеленчуците, като от време на време разбърквате. Когато лука стане прозрачен и омекне, поръсвате с червения пипер и прибавяте настърганите домати, наливате топлата вода и оставяте да къкри 5-6 минути. Добавяте нарязания на парченца колбас и овкусявате с черен пипер и чубрица. Оставяте още 5 минути да ври на тих огън и махате от котлона.