17 Октомври 2012
28569
Омега-3 мастни киселини
Т.нар. “добри” мазнини не могат да бъдат получени в организма чрез преработка от други видове мастни киселини и затова е толкова важно да се получават чрез храната.
Редовната употреба на продукти, съдържащи омега-3, може да намали до 3 пъти риска от инсулт и инфаркт. Затова те са особено препоръчителни за хората над 45 години. Изследвания показват, че тези киселини притежават антивъзпалителен ефект и намаляват болезнените симптоми при някои болести (например при артрита).
Необходимата дневна доза е 1,1 грама.
Съдържат се изключително в мазните видове риба: сьомга, тон, херинга, скумрия.
Здраве
Любовни
Любовни
модни
модни
отслабване
отслабване
Съвети за
кожата
Съвети за кожата
Съвети за
косата
Съвети за косата
Фитнес
Фитнес
Коментари