Най-полезните хранителни вещества полезни за жените

вход през zajenata.bg
28562
Фолиева киселина Калций Витамин D Желязо Целулоза Омега-3 мастни киселини

Омега-3 мастни киселини

Т.нар. “добри” мазнини не могат да бъдат получени в организма чрез преработка от други видове мастни киселини и затова е толкова важно да се получават чрез храната.

Редовната употреба на продукти, съдържащи омега-3, може да намали до 3 пъти риска от инсулт и инфаркт. Затова те са особено препоръчителни за хората над 45 години. Изследвания показват, че тези киселини притежават антивъзпалителен ефект и намаляват болезнените симптоми при някои болести (например при артрита).

Необходимата дневна доза е 1,1 грама.
Съдържат се изключително в мазните видове риба: сьомга, тон, херинга, скумрия.

1 2 3 4 5
6
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft