Най-полезните хранителни вещества полезни за жените

вход през zajenata.bg
28562
Фолиева киселина Калций Витамин D Желязо Целулоза Омега-3 мастни киселини

Целулоза

Целулозата е част от растителната храна, която фактически не се преработва от организма (въпреки че се подразделя на разтворима и неразтворима).

Тя е особено важна за работата на храносмилателната и кръвоносната системи. Разтворимата целулоза се свързва с холестерола и възпрепятства неговото абсорбиране в червата, а с това и неговото попадане в кръвта. Неразтворимата целулоза влияена червата – тя оказва своеобразен прочистващ ефект.
Целулозата се преработва бавно в тялото, а продуктите, в който се съдържа, са нискокалорични, т.е. създава усещане за ситост без да са приети много калории.

Необходимата дневна доза е 30 грама, която трябва да е разпределена на три равни части между закуската, обяда и вечерята.
Съдържа се най-вече в овесените ядки, пълнозърнестия хляб, макароните, царевицата, повечето месести плодове, граха, фасула и броколито. 

1 2 3 4
5
6
Здраве
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft