Отслабване с ябълков оцет
За отслабване чрез оцет се говори още през 1820 година от Лорд Байрон. Ябълковият оцет се прави от ферментирали ябълки, което го прави високо киселинен. Диетата включва консумацията на 1 до 3 с.л. ябълков оцет преди всяко хранене. Твърдяло се е, че този продукт изгаря мазнините и когато е приеман преди хранене, помага за сваляне на килограми, тъй като потиска апетита. Няма ограничения на периода, в който трябва да се практикува. Отслабване с диета с ябълков оцет
Приложение на диета с ябълков оцет
:*за регулиране на телесното тегло
*за подобряване на храносмилането и стимулиране на метаболизма
*за прочистване организма от токсини
*стимулират разграждането на мазнините
*осигуряват всички жизнено важни вещества при редукционни диети
*при повишен холестерол в кръвта
*при разширени вени, гърлобол, лишеи и краста, безсъние, главоболие, артрит и ревматизъм, повишено кръвно налягане
Лековитата сила на ябълковия оцет
*капсулите диета с ябълков оцет на Royal Sales International са произведени от домашни ябълки, нямат аромат, оцветители и консерванти
*препоръчват се на лица, които не понасят вкуса на оцета, но желаят да използват всички негови благоприятни ефекти
*капсулите се отварят и резорбират в тънкото черво, което още повече увеличава ефикасността на препарата
*силата на препарата: една таблетка е сравнима с 120-150 мл диета с ябълков оцет
*стимулира метаболизма, процесите на храносмилане и елиминиране
*подпомага процеса на намаляване на телесното тегло и регулира нивото на мазнини в кръвта
*снабдява организма с вещества, необходими за опазване на здравето
Естествено стройни с помощта на ябълковия оцет
*Заради действието му върху мазнините е особено подходящ при редукционни диети
*Помага на тялото не само при разграждането на мастите в стомаха и червата, но и намалява желанието за приемане на храна (убива чувството на глад).
*Оцетната киселина усилва клетъчното дишане и стимулира метаболизма. И в двата случая енергийните депа в организма интензивно изгарят мазнините.
*Оцетът предизвиква желание за ядене на плодове и зеленчуци, както и на пълнозърнести продукти.
*Условието за здрав метаболизъм на мастите е здравата чревна флора. Погрешният начин на хранене води до размножаването на вредните бактерии и гъбички и до увреждане на чревната лигавица. Сладките и мазни храни правят червото не само тромаво и лениво, но и представляват хранителна основа за гъбички и други причинители на болести. Последиците са неприятни: запек, надуване на стомаха и червата или разтройство.
*Надуването, болките в стомаха, запекът и разстройството сочат, че нещо в червата не е наред. Ако приемате редовно капсулите диета с ябълков оцет, тези проблеми бързо ще изчезнат. Оцетът унищожава чревните бактерии, които предизвикват гниене и стимулира производството на необходимите за храносмилането ензими.
*Един курс с диета с ябълков оцет ще укрепи вашата чревна флора и ще създаде условията, необходими за предотвратяване на чревните заболявания. Освен това той ще ви подпомогне в дългосрочния преход към здравословен начин на хранене, с много баластни вещества, каквито са плодовете и зеленчуците.
Препоръчва се:
*за здравословно отслабване и разграждане на целулита
*при повишено съдържание на мазнини в кръвта
*за поддържане нивото на захарта в нормални граници
*при проблеми с храносмилането
*за облекчаване на артритни и ревматични болки, действа превантивно срещу декалцификацията на костите (отлагането на калций в меките тъкани)
*при разширени вени
*за детоксикация на кръвта
*за качествено подобряване на ноктите и косата
Оцетната киселина - дар на природата
*Ябълките са своеобразни "биологични бомби" - съдържат много хранителни вещества: витамини (особено витамин С), минерали и баластни вещества, белтъчини и въглехидрати
*Ябълковият оцет от древни времена е изпитано лековито средство и лекарство (съдържа млечна, ябълкова и лимонова киселина) - притежава силни антибактериални свойства.
Ябълковият оцет - "чистачът" на организма
*благодарение на антибактериалното си действие прочиства организма
*директно действие върху стомашно-чревния тракт - стимулира храносмилането
*изхвърля отровните вещества от бъбреците, пикочния мехур и канал - дезинфектант
*враг на бактериите, унищожава опасните причинители на много болести (сигурен защитник на оралната лигавица, както и на всички лигавици в човешкото тяло)
*установява равновесие на метаболизма на мастите в организма
*важен в диетиката за диабетици, тъй като поддържа нивото на захар стабилно
*притежава силни диуретични свойства - стимулира уринирането (така регулира по естествен начин кръвното налягане)
*компенсира загубата на минерали - изключително богат на калий
Ябълковият оцет - прочиства организма и се грижи за здравето
Известно е, че ябълката от край време е ценена като високо стойностен продукт, който според всички медицински академични дружества трябва задължително да бъде включен в списъка на идеалните храни. Смята се, че ябълката е "биоенергийна бомба", тъй като съдържа всички необходими хранителни вещества: витамини, минерали, както и много важните баластни вещества. Естественият и ценен диета с ябълков оцет се произвежда от домашни ябълки, няма аромат, оцветители, консерванти - това са отличителните черти на препарата Капсули диета с ябълков оцет на Dr. Forster. Заради терапевтичните му и особено защитните му свойства ябълковият оцет успешно се прилага при множество здравословни проблеми. Съдържа пектин, който намалява холестерола, притежава съвършено равновесие между 19 минерала, в това число натрий, калий, магнезий, фосфор, калций, желязо.
Ябълковият оцет съдържа 93 различни полезни вещества. За много хора наднорменото тегло представлява не само физически, но и голям психически проблем.
Ябълковият оцет се препоръчва за здравословно отслабване. С негова помощ естествена стройна линия е гарантирана, а при хора с наднормено тегло приемането му на капсули за по-дълъг период от време води до разграждането на депонираните мазнини. Ябълковият оцет отваря мастните клетки, т.е стимулира елиминирането на мастната тъкан, нейното изразходване за енергийни цели. Ябълковият оцет успешно разгражда мастите още в червата, при което дава чувство за ситост и намалява желанието за консумиране на сладкиши и храни, от които се дебелее. Действайки в храносмилателния тракт, той регулира чревната фауна и флора и убива с киселинното си съдържание вредните бактерии - физиологично прочиства чревния тракт. Същевременно стимулира храносмилането, но предотвратява усвояването на мазнините, така че най-голямата част от тях успешно се разграждат.
Ябълковият оцет и споменатите баластни вещества е особено важен при диабетиците, тъй като поддържа нивото на захарта стабилно, метаболизмът се усилва, като по този начин внесените калории изгарят по-бързо, а отровите и натрупванията по-бързо се отделят от клетките. Неговото детоксикиращо действие е всеобхватно. Тъй като стимулира рН на киселинната среда, в която микроорганизмите не могат да се размножават, ябълковият оцет е надежден защитник на лигавицата на устата, както и на цялото тяло с подчертано противовъзпалително действие. Капсулите ябълковият оцет се резорбират едва в тънките черва, като по този начин стомахът се предпазва от силното действие на хлороводородната киселина. Така ефектът на препарата на Dr. Forster се усилва значително. За това говори и фактът, че една капсула от него е сравнима по сила с 120-150 мл течен оцет.
Капсулите диета с ябълков оцет успешно се прилагат при: артрит и ревматизъм, главоболие, гърлобол, безсъние, разширени вени, повишено кръвно налягане, детоксикация на кръвта, стимулират работата на уринарния тракт и предотвратяват инфекциите. Прочутият американски лекар д-р D. C. Jarvis от щата Върмонт, пишейки книгата си "A doctors guide to good health", най-горещо го препоръчва като подкрепа при лечение на мастит, болни стави, при бременност, кожни болести и изгаряния. Той посвещава много място на вредните (патогенните) бактерии и на основната среда, върху която те се развиват. Променяйки тази среда от основна в киселинна с помощта на ябълковия оцет, той постига изключителни резултати при лечението на редица заболявания и тяхната превенция. Изводите от неговите научни изследвания сочат, че микроорганизмите не могат да предизвикат никакви патогенни явления в среда от диета с ябълков оцет .