Сладкиши и ястия със сини сливи

вход през zajenata.bg
125972

Пай със сливи

За тестото:
80 г маргарин
100 г захар
4 бр. жълтъка
120 г брашно
1 и 1/2 ч.л. бакпулвер
4 с.л. сладко от сини сливи
За глазурата:
4 бр. белтъци
200 г захар
2 бр. ванилии
1 ч.л. лимонов сок, щипка сол
400 г сини сливи
50 г захар
2 с.л. галета

Начин на приготвяне

Сините сливи се нарязват на половинки. Нареждат се в кръгла, намазана с масло и поръсена с галета тавичка, с отвора надолу. Поръсват се със захар и се запичат за 10 минути на 180 С. Изваждат се и леко се охлаждат. Маргарина се разбива на пяна със захарта. Прибавят се един по един жълтъците. Добавят се сладкото, брашното и бакпулвера. Така полученото тесто се излива върху сливите. Запича се 20-25 минути на 180 С. Изважда се леко да се охлади. Обръща се опечения пай върху чиния. Белтъците с лимоновия сок и солта се разбиват. Внимателно, с интензивно бъркане с миксер се прибавя на тънка струйка карамелизираната захар. С тази глазура се намазва готовия пай. Връща се във фурната да се запече - на горен реотан за 5 минути на 100С. Сервира се охладен.
 

1 2
3
4 5 6 7 8
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft