Какво да сложим на Новогодишната трапеза

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Парфе с плодове за Нова Година
182951

Парфе с плодове за Нова Година

Продукти: за блата — 2 яйца, 4 лъжици захар, 4 лъжици брашно;
И още: 1 голяма кофичка заквасена сметана, пудра захар, 2 суп лъж. желатин (за 1/2 л течност), 2 банана, портокал, стафиди, орехови ядки, ванилия или ромова есенция, 1 кафяна чашка портокалов сок (или друг по вкус). За украса може да се използва киви, шоколадови пръчици или просто се настъргва парченце шоколад.

Продуктите за блата се разбъркват с миксер, изсипват се в тортена форма, чиито стени се отварят и свалят. върху намаслен пергамент. Пече се в загрята фурна, докато отдолу се зарумени.
Сметаната се разбърква с пудрата захар. Прибавя се един портокал, нарязан на ситно, орехови ядки - също нарязани и попарените стафиди. Може да се добавят и парченца смокини от сладко. Ароматизира се. Желатинът се разтваря с 6 лъжици хладка вода и като попие се поставя на водна баня, за да се втечни. След което се прибавя внимателно към сметаната с плодовете при постоянно бъркане.
Изпеченият блат се поставя в тортена чиния и отстрани се слага страничната част на тортената форма (за да задържи сметаната; после се отстранява). Напоява се с портокаловия сок - може да се използва и всеки друг или просто малко вода със захар и лъжица коняк, например. Нареждат се бананите, нарязани на кръгчета. През това време сметаната сигурно е започнала да се сгъстява, не чакайте да се втвърди съвсем и я изсипете върху блата с бананите. Като се стегне, се украсява по желание - с плод, настърган шоколад или смлени орехови ядки. Стои на хладно. Преди поднасяне се отстранява страничната част на тортената форма.

1 2 3 4
5
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft